Kleine Kroniek van Lisse

Over de boeken

In deze boeken worden aan veel facetten van de Lissese samenleving aandacht besteed. Maar ook aan de politiek, die in veel gevallen verantwoordelijk was voor de verdere ontwikkelingen in en van het dorp. Met als een van de meest spraakmakende onderwerpen de bouw van het nieuwe gemeentehuis. De voor- en tegenstanders rolden over elkaar heen en lieten, onder andere via ingezonden brieven in ‘De Lisser’, hun mening horen. Soms bij het venijnige af, doch ik heb me de vrijheid verschaft om, hoe smeuïg ook, dat flink af te zwakken.

Kleine Kroniek van Lisse

1WEB

1940 - 1949

Bestel nu

1WEB

1950 - 1959

Bestel nu

1WEB

1970 - 1979

Bestel nu

1WEB

1980 - 1989

Bestel nu

Auteur: Arie in’t Veld
Foto: Blik op Lisse

Over de auteur

In het kader van het culturele beleid van Lisse kreeg auteur Arie in ’t Veld de opdracht om een boek over Lisse in de tachtiger jaren te schrijven. Eerder waren al uitgaven over de jaren vijftig, zestig en zeventig verschenen. Nu heeft hij dus een tijdsbeeld gegeven van de periode 1980 tot en met 1989. 

Voor alle beschreven onderwerpen is dankbaar gebruik gemaakt van de edities van het weekblad ‘De Lisser’ en diverse (verenigings-)bladen. Vele uren heeft hij in het gemeentehuis doorgebracht, vaak achter het archief-kopieerapparaat. Daarbij geholpen door de verantwoordelijke ambtenaren die wellicht af en toe een punthoofd van hem kregen als hij voor de zoveelste keer met de melding kwam dat het apparaat het verrekte. Uiteindelijk is alles goed gekomen en was hij in de gelegenheid om enorm veel gegevens te vergaren.

Alle facetten van de Lissese samenleving

Benieuwd naar dit boek?